reisverslag heerbeeck - Bosnië, Mostar

Tussen 10 en 14 oktober zijn er 28 leerlingen van het Heerbeeck College uit Best naar Bosnië gegaan om daar een weeshuis op te knappen. FlexFirst was een van de trotse sponsoren van dit evenement. Hieronder is een reisverslag te lezen. Het is voor de leerlingen een leerzame en boeiende week geweest! 
 
Op 10 oktober zijn 28 leerlingen van 4-mavo en 4-havo van het Heerbeeck College onder begeleiding van twee docenten en een medewerkster van de stichting Out of Area het vliegtuig ingestapt op weg naar Sarajevo. In de voorbereiding van deze reis hebben de leerlingen sponsorgeld verzameld om in Bosnië materialen te kunnen kopen voor het opknappen van het weeshuis Egipatsko Selo in Mostar.
 
In Mostar werden we verwelkomd door de directrice van het weeshuis. Zij heeft enige uitleg gegeven over de bewoners van het weeshuis en de gang van zaken op de locatie daar. Kinderen verblijven in het weeshuis omdat ze geen ouders meer hebben of dat hun ouders niet voor ze kunnen of willen zorgen.
 
Na overlegd te hebben welke ruimtes/verblijven de medewerkers van het weeshuis het liefste opgeknapt wilden hebben, verzamelden onze leerlingen de materialen en ging en aan het werk. De leerlingen konden aan de slag om voor het weeshuis slaapkamers, raamkozijnen en deuren, een zithoek, een lange muur en een speeltuin op te knappen. 
 
Na drie dagen schoonmaken, gaten vullen, schuren en verven konden we trots zijn op het eindresultaat. De directrice gaf aan blij te zijn dat onze leerlingen (met weinig voorkennis van het klussen) hadden laten zien aan hun kinderen dat je veel zelf kunt doen...waar een wil is, is een weg. 
 
Iedere leerling kreeg van het weeshuis een certificaat overhandigd als dank voor hun inzet die week. Na een dankwoord en applaus werden er nog diverse meegebrachte cadeaus van onze leerlingen overhandigd aan de kinderen in het weeshuis. Nadat we alle emmers, verfpotten, verfbakjes, kwasten, rollers, schuursponsjes, doekjes en ander klusmateriaal hadden opgeruimd, waren we klaar voor vertrek.
 
Het was een vermoeiende, maar leerzame en boeiende week. Het is bijzonder om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan een prettigere leefomgeving voor de kinderen van het weeshuis Egipatsko Selo in Mostar.
 
Met speciale dank aan de volgende bedrijven voor het sponsoren van onze leerlingen:
Bella kadowinkel en atelier, Berlaere Vastgoedontwikkeling bv., FlexFirst personeelsbemiddeling en De Ridder Service Revisie en Meet B.V.
//www.flexfirst.nl/page/_news_ajax
53