FlexFirst reikt waardecheque uit aan Met je hart!

04 feb. 2021 Om het elfjarig bestaan van FlexFirst te vieren hebben alle Franchisenemers en vestigingen een cheque gekregen die ze mogen overhandigen aan een door hen te kiezen charitatieve instelling. Operationeel Manager Djamella Mies reikte vorige week haar waardecheque van € 150,- uit aan Stichting met je hart!

Scroll om te ontdekken
Over de stichting

Eén tegen eenzame ouderen

De Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten, door structureel waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dit doen ze door ouderen uit dezelfde wijk samen te brengen aan stamtafels, waar ze samen kunnen eten en fijne gesprekken kunnen voeren. Ze nodigen ouderen persoonlijk uit en we zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden. De vrijwilligers helpen hen letterlijk een drempel over en geven hen de gelegenheid om in contact te komen met anderen, nieuwe contacten op te doen en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

De oorsprong van de stichting

Waar de stichting in 2013 startte in Utrecht met één vrijwilliger, zeven restaurants en vier ouderen, zijn ze inmiddels actief in 33 gemeenten! Inmiddels zes jaar geleden verwelkomde de stichting ook Jeanine Veelenturf en Patricia Oostveen om de locatie Eindhoven Waalre op te zetten. Anno 2021 heeft deze locatie een kernteam van 6 vrijwilligers, met Esther Pelzer en Hetty Kriesels-Kamsteeg als coördinatoren. Samen dragen ze zorg voor 13 stamtafels waar per tafel zo’n 10 tot 15 ouderen aangesloten zijn. Maar ze zijn nog lang niet uitgegroeid!

Creatief in bizarre tijden

Maar in een jaar waarin ouderen door het coronavirus de kans liepen om in een isolement te raken, konden ze de ouderen een lange tijd niet verwelkomen aan de stamtafels én viel de grootste bron van donaties bijna volledig weg: de Horeca. Dat vraagt om extra creativiteit en daar beschikt Met je hart in overvloede over. Door regelmatig aan de deur leuke presentjes af te geven, zoals een kerstkrans, valentijnskaart of verse wafel, hebben de ouderen toch een contactmomentje. Een prachtige stichting die momenteel iedere donatie kunnen gebruiken. De waardecheque van FlexFirst komt recht uit het hart!

Jeanine, Esther en de rest van het team, veel succes en plezier gewenst met de actie die jullie hiervan gaan uitvoeren.

Wil je meer weten over de stichting of zelf doneren? Ga naar www.metjehart.nl