William Maathuis

Lees meer
Over William

“Menselijkheid is voor mij van groot belang.”

Tien jaar lang woonde William Maathuis in Italië, waar hij in de bouw werkte. Zo ontstond een groot netwerk van Zuid-Europese vaklieden. Eenmaal terug in Nederland kwam hij tot de conclusie dat er hier veel vraag is naar flexkrachten in de bouw, terwijl er in Italië veel vraag is naar werk. Het idee ontstond om deze twee factoren te verbinden en dankzij de franchiseformule van FlexFirst kon hij daar vanaf 2018 mee aan de slag. Dat doet hij met veel betrokkenheid: de mensen staan altijd centraal.

Nieuwe kansen bieden

De grote vraag naar vaklieden in de bouw zag William als een mooie kans, want met zijn grote netwerk creëert dat veel werk voor hem. Maar het is meer dan dat: hij weet dat de Zuid-Europese flexkrachten het werk heel hard nodig hebben, door het gebrek aan banen in het land van herkomst. Door het maken van matches is hij in staat hen aan werk te helpen en een nieuwe kans te bieden. Daarmee gaat hij nog wel even door, want hij wil groeien!

internationaal

Altijd betrokken, ook na de start

Wanneer een opdrachtgever een aanvraag heeft, duikt William zo snel mogelijk zijn Italiaanse netwerk in. Hierbij let hij vooral op de werkmentaliteit: hoe graag willen ze werken? Bovendien zorgt hij dat hij het bedrijf kent, zodat hij kan zorgen dat de kandidaat daarop aansluit. Wanneer er een match tot stand komt, blijft hij erg betrokken. Hij begeleidt zijn flexkrachten, met name omdat ze in een nieuw land komen, en zal er de eerste werkdagen ook altijd zelf bij zijn. Bij William gaat het verder dan matches maken en staat menselijkheid echt voorop.

“Ik vind het leuk dat ik mensen op weg kan helpen.”

William Maathuis

Vacatures van William Maathuis