Onze kernwaarden

 

Professioneel

Geen mens is hetzelfde, dat realiseren wij ons van FlexFirst maar al te goed. Om onze dienstverlening op een onverminderd hoog peil te houden zijn onze procedures steeds hetzelfde voor alle medewerkers. Om dit te borgen laten wij ons jaarlijks NEN en ISO certificeren en hanteren wij de CAO van de NBBU.  

 

 

Persoonlijk

Bij FlexFirst ben je geen naam in een gedigitaliseerde kaartenbak of zoeksysteem, maar een persoon met kennis en ambitie. We gaan samen op zoek naar een passende baan bij de juiste werkgever. Hierbij kijken we niet alleen naar je ervaring, maar ook naar je motivatie, persoonlijkheid en uitstraling.

 

 

Uitdaging

Toe aan een verandering of nieuwe uitdaging: kijk bij de vacatures of er op dit moment een geschikte baan voor je is. Verder is het mogelijk om je in te schrijven via een sollicitatieformulier, dan kijken wij of je een passende uitdaging voor je beschikbaar hebben. 

Klik hier om naar de vacaturepagina te gaan.

 

 

Flex First kantoor

Werken via FlexFirst

Een baan die bij je past is super belangrijk. Een groot deel van je dag ben je namelijk op je werk. Bij FlexFirst gaan we met plezier op zoek naar een functie die past bij jou en bij je talenten. Daar worden ook onze opdrachtgevers blij van, want een tevreden werknemer is goud waard. Bij FlexFirst heb je altijd contact met één van onze gedreven ondernemers. Dit zorgt voor persoonlijk contact en vertrouwen.

 

>>Zie ook onze beleidsverklaring voor meer informatie.  

 


NBBU CAO

Voor alle functies geldt dat FlexFirst de NBBU CAO voor uitzendkrachten volgt. Daarnaast hanteren we de CAO van de opdrachtgever. Het salaris dat je krijgt is altijd gelijk aan het salaris dat de vaste medewerkers van onze opdrachtgevers krijgen.

 

NBBU staat voor Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Zij behartigen de belangen van ruim 1.000 dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt.

 

> Download hier de NBBU CAO

> Klik hier om de website van de NBBU te bezoeken

 

Loon

FlexFirst betaalt je loon vierwekelijks, dit is volgens de NBBU CAO. De hoogte van je basis uurloon is afhankelijk van je functie, diploma’s, werkervaring en leeftijd en is bovendien altijd gebaseerd op de CAO die voor de opdrachtgever geldt. Je kunt het afgesproken bruto uurloon terugvinden op de plaatsingsbevestiging die je van FlexFirst ontvangt.

 

Tip: Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de gemaakte afspraken met het bedrijf over bijvoorbeeld pauzes en rusttijden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Loonstrook

Je ontvangt vier per weken een loonstrook (digitaal of per post) van FlexFirst. Op je loonstrook kun je zien hoeveel uren er in de betreffende periode aan je zijn uitbetaald. Ook vind je er meer informatie over je opgebouwde reserveringen.

 

Reserveringen

 • Vakantiegeld: je krijg één keer per jaar vakantiegeld. Wij keren dit uit in periode 6. Het vakantiegeld bedraagt 8% van het gewerkte bruto salaris (geen overuren).
 • Vakantiedagen: bij een 40-urige werkweek bouw je 24 vakantiedagen per jaar op.
 • Bij einde dienstverband worden de reserveringen na zes weken uitbetaald.

 

Werkbriefje

Heb je voor FlexFirst gewerkt? Dan heb je ook recht op loon. Dat komt niet zomaar op je bankrekening. Je moet hiervoor een werkbriefje voor invullen. Het invullen van je werkbriefje doe je aan het einde van de week. Inleveren voor maandag 9.00 uur, zodat deze snel en correct verwerkt kan worden. Wat staat er op je werkbriefje:

 1. Vul je eigen naam en overige persoonlijke gegevens in.
 2. Vul de naam en plaats van je opdrachtgever in.
 3. Als derde volgt het weeknummer en de datum waarop er gewerkt is.
 4. Vervolgens vul je de werktijden en de genomen pauzes in. Rond de tijden af op een kwartier.
 5. Vul daarna het totaal aantal gewerkte uren in voor die dag (invulbaar per kwartier).
 6. Tel de uren op en vul deze onderaan in bij het kopje ‘Totaal’.
 7. Bij opmerkingen kan je alles neerzetten waarvan jij denkt dat het van belang is.

Download hier het invulbaar werkbriefje.

 

Voordat je het werkbriefje verstuurt:

 • Controleer of je werkbriefje volledig is ingevuld en is afgetekend door de opdrachtgever.
 • Bewaar het werkbriefje op je computer of maak een printje voor je eigen administratie.

 

Aftekenen door de opdrachtgever

Voordat je het ingevulde werkbriefje verstuurd, moet deze afgetekend zijn door de opdrachtgever. Dit is belangrijk, omdat wij anders jouw werkbriefje alsnog naar de opdrachtgever moeten sturen voor akkoord. Dit kan voor vertraging zorgen! Om deze vertraging te voorkomen kan je ook zelf je werkbriefje laten ondertekenen door je opdrachtgever, vraag bij het bedrijf wie er tekenbevoegd is. Heb je bij meerdere opdrachtgevers gewerkt? Vul dan voor iedere opdrachtgever een apart formulier in.

 

Versturen van je werkbriefje

Inleveren van werkbriefjes mag per post, digitaal, fax of persoonlijk op jouw FlexFirst vestiging. Let op: De maximale inlevertermijn is 4 weken. Werkbriefjes die na deze termijn binnenkomen worden niet meer verwerkt en uitbetaald!

 

Ziekmelding 

Ziek zijn is altijd vervelend. Ben je onverhoopt ziek, dan is het belangrijk dat je de volgende stappen onderneemt:

 • Geef het door aan jouw contactpersoon bij FlexFirst. Die vertelt je welke procedure je verder moet volgen.
 • Geef aan hoe je tijdens je ziekte bereikbaar bent
 • Bel de opdrachtgever dat je niet zult verschijnen i.v.m. ziekte.

Ziekmelden doe je voor 9.00 uur. Jouw contactpersoon gaat je vervolgens ook ziekmelden bij het UWV, zij nemen jouw ziekmelding over. Het UWV zorgt voor de uitkering van je ziektegeld, met inachtneming van twee wachtdagen. Tijdens je ziekteperiode is het belangrijk regelmatig contact te houden met je contactpersoon bij FlexFirst, maar ook met je opdrachtgever. Zo kunnen zij rekening houden met de planning.

 

Beter melden

Ben je weer beter? Geef dit meteen door aan je contactpersoon bij FlexFirst en je opdrachtgever. Die kan er dan rekening mee houden dat je weer beschikbaar bent voor werk. Je contactpersoon van FlexFirst meldt je weer beter bij het UWV.

 

Vakantiedagen

Werken is fijn, maar vakantie is op zijn tijd minstens zo belangrijk. Daarom krijg je bij FlexFirst ook vakantiedagen. Dit werkt als volgt: per gewerkte maand (fulltime) heb je recht op 16 uur vakantie. Als je minder gewerkt hebt, krijg je een evenredig deel (ongeveer 10% van het aantal uur wat je gewerkt hebt).

Neem je vakantie-uren op? Noteer dit dan altijd op je werkbriefje. Dan houden we hier rekening mee bij het uitbetalen van je loon. Let op: we kunnen niet uitkeren wat je nog niet hebt opgebouwd.

 

Verlof aanvraag en uitbetaling

Als je verlof aanvraagt bij je opdrachtgever is het belangrijk dat zij akkoord geven. Om verlof uit te laten betalen dien je contact op te nemen met je contactpersoon van FlexFirst of vermeld je het op je werkbriefje.

 

Feestdagen

Als je werkzaam bent voor FlexFirst, bouw je per gewerkte week een reservering voor feestdagen op van 2,5%, conform NBBU CAO