Payrolling

Wilt u zelf mensen inzetten, maar de administratie uitbesteden en werkgeversrisico’s uitsluiten? Dan biedt payroll bij FlexFirst de oplossing. U betaalt een vast uurtarief gebaseerd op het uurloon van de medewerker.

Payrolling is perfect voor bedrijven met tijdelijke pieken, vakantiedrukte of als het lastig te voorspellen is hoeveel medewerkers er nodig zijn. Daarnaast is Payrolling ook slim voor bedrijven die graag hun personeelsadministratie willen uitbesteden.

Scroll om te ontdekken
payrolling

De voordelen bij FlexFirst

  1. 01 U hoeft zich niet bezig te houden met tijdrovende administratieve taken.
  2. 02 Vooraf is duidelijk wat uw personele kosten zijn: u weet dus precies wat u kunt verwachten.
  3. 03 U bent niet verantwoordelijk voor de kosten van doorbetaling bij verzuim (ziekte of arbeidsongeschiktheid).
  4. 04 De arbeidsovereenkomst is altijd op basis van uw eigen bedrijfsregeling of geldende cao.
  5. 05 U sluit een overeenkomst met ons af en ontvangt een persoonlijke inlogcode voor onze digitale urenregistratie systeem: e-UUR. Vanuit hier kunt u eenvoudig uren inboeken.
informatie

Meer weten?

Bent u op zoek naar een enthousiaste medewerker, maar weet u niet welke contractvorm het beste past bij uw personeelsvraagstuk of vacature? Stuur ons een korte functieomschrijving en laat u adviseren door de Franchisenemer uit uw omgeving. Liever direct contact opnemen? Bekijk dan het overzicht van alle FlexFirst vestigingen.

Kosten

Wat kost payrolling

Het tarief wordt berekend door het bruto uurloon te vermenigvuldigen met de omrekenfactor. Het tarief voor payrolling is altijd opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Het bruto uurloon
  • Kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld
  • Kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

Wilt u precies weten wat payrolling voor u kost? Stuur ons een korte functieomschrijving en wij informeren u vrijblijvend over de kosten.