Aan het werk als Operator

Er zijn twee soorten operators machine-operators en procesoperators.

Als machine operator ben je bezig met het bedienen van machines en zorg je voor het onderhoud en reparaties waar nodig. Doordat je continu bezig bent met het aansturen van de machines leer je ze goed kennen en spoor je snel gebreken op. De storingen hiervan los je zelfstandig op, als dat niet lukt, kijk je samen met de technische dienst hoe je dit probleem op kunt lossen.

Als procesoperator ben je bezig met het bedienen en beheersen van de processen die nodig zijn voor de productie. Je bewaakt gedurende dit proces de kwaliteit van de productie en zorgt er hierbij voor dat alle machines hun werk doen.

Wat doe je als operator?

Als operator zorg je ervoor dat alle machines en installaties blijven draaien en hierdoor alles soepel verloopt. Je houdt toezicht op risicovolle werkzaamheden en je hebt de belangrijke verantwoordelijkheid om voor de veiligheid van de medewerkers te zorgen. Daarnaast ben je er om eventuele technische problemen op te lossen.

Algemeen takenpakket:

Als operator ben je verantwoordelijk voor:
– Je houdt toezicht op risicovolle werkzaamheden en hebt de verantwoordelijkheid om voor de veiligheid van de medewerkers te zorgen
– Het controleren en registreren van de productie
– Het op een veilige en correcte manier bedienen van de machines
– Het schoon en netjes houden van de verschillende machines waarmee gewerkt wordt
– Zorgen voor kwaliteit en kwantiteit van de producten

* Sommige taken kunnen per werknemer verschillen. Dit is een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden binnen de functie.

Belangrijk om te weten!

– Als operator is er een kans dat je in ploegen gaat werken. Hier zal altijd een toeslag tegenover staan.
– Wij bieden vooral MBO functies aan
– De opdrachtgever kan vragen om de VCA-vol of HACCP of de bereidheid om deze te behalen

1Solliciteren

Past deze vacature perfect bij jou? Wacht dan niet met solliciteren, stuur je CV en motivatie naar de contactpersoon. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie!

2Contact

Op het moment dat de contactpersoon jou binnen de vacature vind passen neem hij contact op met jou en de opdrachtgever waarvoor de functie openstaat.

3Op gesprek

Zodra ze enthousiast over je zijn wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dit gesprek neem je de gehele vacature door en kijken ze of je ook daadwerkelijk binnen de functie past.

4Contract tekenen

Zijn jullie vanuit beide kanten enthousiast dan kan er een contract worden getekend. Voordat deze getekend wordt, neem je deze met de opdrachtgever nog even door en bespreek je eventuele vragen.