Veel gestelde vragen

Heb jij een dringende vraag? Voor het overzicht hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor jullie op een rijtje gezet.

Heb je hierna nog steeds een vraag? Neem dan contact met ons op 06 30 86 11 11

Bieden jullie alleen tijdelijke banen aan?

Houd je van afwisseling, wil je steeds opnieuw uitgedaagd worden of heb je even tijd over? Dan is werken op uitzendbasis via FlexFirst iets voor jou. Als uitzendkracht ga je een arbeidsovereenkomst met FlexFirst aan, maar verricht je werkzaamheden bij een van onze opdrachtgevers.

Wel 50% van de functies die FlexFirst aanbiedt zijn voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. Dit houdt in dat je het eerste half jaar werkt als uitzendkracht in dienst van FlexFirst, wat te vergelijken is met een proeftijd. Indien je goed functioneert en de opdrachtgever tevreden is, kun je daarna een contract bij het bedrijf zelf krijgen.

Een andere mogelijkheid is om gedetacheerd te worden. Je komt dan in dienst van FlexFirst en wij lenen je dan uit aan een opdrachtgever. Het gaat hierbij vaak om projecten die langer duren: denk hierbij aan enkele maanden tot een aantal jaar. Je weet vooraf precies hoe lang zo’n opdracht duurt.

Wat gebeurt er als er op het moment dat ik solliciteer geen passende vacature voor mij beschikbaar blijkt te zijn?

Geen probleem wij gaan samen met jou op zoek naar de baan die wel bij jou past. Door met elkaar in gesprek te gaan en te kijken naar jou passie en motivatie komen wij er samen achter wat goed bij jou past.

Heb ik via FlexFirst ook kans op een vaste baan?

Ja dat kan zeker via FlexFirst. Wij bemiddelen namelijk ook kandidaten op basis van werving en selectie. Dat houdt in dat wij voor opdrachtgevers op zoek gaan naar vaste medewerkers. Aan de hand van een vacature gaan wij op zoek naar de perfecte kandidaat.

Dit kan natuurlijk ook omgekeerd werken. Op basis van jouw wensen en eisen zoeken we naar een toffe baan die bij jou past. We kijken hierbij verder dan je CV. Motivatie, uitstraling en persoonlijkheid zijn minstens net zo belangrijk.

Kan ik ook als ZZP'er bij jullie aan de slag?

De ene ZZP’er is er goed in en de ander net iets minder: het vinden van nieuwe klussen. In beide gevallen ben je bij FlexFirst aan het juiste adres. Onze ondernemers en recruiters zijn continu in contact met bedrijven die graag gebruik maken van jouw expertise. FlexFirst heeft een groot netwerk aan opdrachtgevers met uitdagende opdrachten die passen bij jouw ervaringsniveau.

Wij maken het jou als ZZP’er zo gemakkelijk mogelijk. Zo regelen we de benodigde contracten en administratie, ook met de opdrachtgever. Er komt best veel kijken bij het zelfstandig ondernemerschap. Soms heb je behoefte om even te sparren over jouw aanpak. Omdat je werkt met ondernemers, kunnen zij jou als geen ander adviseren over het zelfstandig ondernemerschap. Bij ons kun je altijd aankloppen voor advies.

Wil je meer weten? Lees hier meer over werken als ZZP’er via FlexFirst.

Heb je als uitzendkracht ook recht op vakantiedagen?

Wanneer je als uitzendkracht aan het werk bent bouw je net als ieder ander vakantiedagen op. Vakantiedagen worden opgebouwd over ieder gewerkt uur. Het aantal vakantiedagen waar je op jaarbasis recht op hebt is vastgesteld in je CAO. Je kunt dus als uitzendkracht met een gerust hart alvast aan je vakantie denken.

Krijg je als uitzendkracht minder betaald dan een vaste medewerker van het bedrijf waarvoor je werkt?

Nee. Binnen Nederland is er een regeling voor de rechten van de uitzendkracht. De inlenersbeloning. Door deze regeling verdien je als uitzendkracht hetzelfde brutoloon als de vaste medewerkers van je opdrachtgever. De inlenersbeloning heeft als doel dat iedereen binnen een team gelijk wordt behandeld.

Door de inlenersbeloning heb je de volgende rechten:

– Brutoloon volgens de schaal waar je als uitzendkracht bent ingedeeld
– Toeslag voor overwerken
– Toeslag voor onregelmatige uren;
– Vergoeding voor onkosten
– Recht op loonsverhoging

Kan ik via FlexFirst een opleiding volgen? En hoe kom ik daarvoor in aanmerking?

FlexFirst hecht veel waarde aan de duurzame inzetbaarheid van haar flexkrachten. In samenwerking met opleidingscentra door heel Nederland bieden wij opleidingen en cursussen op maat. Hiermee ontzorgen wij de organisatie waarvoor u werkt en kan je als flexkracht vitaal, veilig en met plezier aan het werk.

Wil je meer weten over opleiden binnen FlexFirst en hoe je hiervoor in aanmerking komt of hoe dit als werkgever in zijn werk gaat. Bekijk dan onze uitgebreide pagina waar je alles leest over ons ontwikkeltraject.

 

Vragen vanuit werkgevers

Waar kunnen jullie een werkgever allemaal mee helpen/ondersteunen?

Voor een werkgever kunnen wij meerdere dingen betekenen en is er keuze uit verschillende opties.

Uitzenden:
Wilt u uw arbeidsprocessen flexibiliseren en snel kunnen schakelen? Dan biedt FlexFirst u de mogelijkheid om personeel in te huren op uitzendbasis. Opdrachtgevers kiezen bijvoorbeeld voor uitzenden bij piekbelasting, in vakantieperiodes of bij een onverwachte ziekmelding

Detacheren:
Zoekt u extra versterking voor langere tijd, maar wilt u wel flexibel blijven? Via detachering kunt een flexibele kracht voor een bepaalde periode een contract aanbieden. Hiermee biedt u de medewerker toch een zekere mate van stabiliteit.

Werving & Selectie:
Bent u op zoek naar een vaste medewerker voor uw bedrijf, maar heeft u geen tijd? Het zoeken naar een nieuwe medewerker is tijdrovend. Bij FlexFirst helpen we u daar graag bij.

ZZP-bemiddeling:
Bent u op zoek naar specialisten die u op ZZP basis kunt inhuren? Wij beschikken over een groot netwerk aan ervaren vakmensen.

EU-Recruitment:
Bent u op zoek naar Europese flexkrachten of ZZP’ers voor een project of wilt u structureel flexibele uitzendkrachten inzetten? Dan is FlexFirst EU-Recruitment de partner waar u naar zoekt.

 

Eigen uitzendbureau starten

Ik heb zelf een aantal jaar werkervaring in de uitzendbranche. Hoe kan ik mijn eigen uitzendbureau starten?

Wat leuk dat je hier interesse in hebt! In het volgende bestand lees je alle ins en outs over het franchisenemen.

 

En hoe doe ik dit financieel?

Mocht je het financieel een te grote stap vinden en op zoek zijn naar iets meer zekerheid. Dan bieden wij het EASY-franchise traject aan. Starten als ondernemer met een basisinkomen.

Heb jij altijd al je eigen uitzendbureau willen beginnen, maar durf je de stap naar het ondernemerschap niet te maken vanwege de onzekere opstartfase? Bij FlexFirst begin je als Franchisenemer met een vliegende start, want je ontvangt via ons EASY franchise traject altijd een basisinkomen!

Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier!

Waarom betaal ik een fee?

Als franchisenemer maak je gebruik van een zorgvuldig samengestelde formule. Een formule bestaat natuurlijk niet alleen uit de merknaam, handelsnaam, logo’s en overige intellectuele uitingen. Het omvat ook de knowhow, ondersteunende activiteiten en eventuele opleidingen en/of certificeringen.

Nog vragen over het franchisenemen? Neem dan contact op met Bart Withagen 06 20 53 85 79