Werken via FlexFirst

Flexfirst logistiek & transport

Wanneer je start met een nieuwe uitdaging, wil je dat alles goed geregeld is. Van de zoektocht naar je ideale baan, tot het sollicitatieproces en het moment van indiensttreding. Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt! 

Heb je een vraag? Lees dan de informatie hieronder. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stel hem dan bij jouw vaste contactpersoon van FlexFirst. Nog geen flexkracht bij FlexFirst, maar heb je al wel een vraag? Stel hem dan via het contactformulier. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Scroll om te ontdekken
werkwijzer

Op de hoogte van jouw rechten en plichten

Heb je via FlexFirst dé baan gevonden waarnaar je zocht? Gefeliciteerd, dat is goed nieuws! Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je rechten en je plichten als flexkracht. Je ontvangt daarom de FlexFirst Werkwijzer voordat je aan de slag gaat.

Hierin staat allerlei informatie die voor jou van belang is, denk hierbij aan de salarisbetalingsdata, hoe je gewerkte uren doorgeeft en hoe je jezelf ziek moet melden.

Ook vind je in de Werkwijzer meer over de CAO voor uitzendkrachten (NBBU). Wil je nu alvast precies weten hoe de regels zijn rondom uitzenden? Check dan de CAO voor uitzendkrachten, of download de NBBU CAO app.

Werken via FlexFirst
VCU

Veilig werken

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek met goede arbeidsomstandigheden. Als het om veiligheid gaat, heb je als flexkracht dezelfde rechten en plichten als vaste medewerkers.

Het bedrijf waar jij aan de slag gaat, moet zorgen voor een veilige werkplek en goede arbeidsomstandigheden. FlexFirst zorgt ervoor dat je goed wordt voorgelicht over het bedrijf waar je gaat werken en over je werkplek. We doen er alles aan om de kans op bedrijfsongevallen zo klein mogelijk te maken. Hierbij draag je ook zelf de verantwoordelijkheid door je aan de gestelde richtlijnen te houden en te zorgen dat je weet hoe je gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

 

Melden van ongevallen, incidenten, schades en onveilige situaties

Ben je aan het werk en zie je iets gebeuren wat niet volgens de veiligheidsregels is, wees dan alert. Meld onveilige handelingen/situaties of (bijna) ongevallen direct aan je leidinggevende en aan FlexFirst.  Alle ongevallen, incidenten, schades en onveilige situaties moeten altijd gemeld worden. Zo kunnen we herhaling voorkomen en kunnen we de juiste zorg geven aan de betrokken flexkrachten.

Hoe meld ik zoiets?

  • Meld het ongeval, incident, schade of onveilige situatie direct aan je leidinggevende én je contactpersoon bij FlexFirst;
  • Verplaats of verwijder niets dat zou kunnen helpen bij het onderzoek naar het ongeval, incident, schade of onveilige situatie;
  • Bijna-ongevallen of onveilige situaties kun je ook preventief melden via info@flexfirst.nl. De veiligheidscoördinator neemt je melding vervolgens in behandeling.
Werken via FlexFirst
loopbaan intermediair

Sta niet stil en blijf jezelf ontwikkelen

We leven in een tijd waarin dingen razendsnel veranderen, ook op de arbeidsmarkt. Stil blijven staan is geen optie. FlexFirst denkt met je mee hoe jij relevant kun blijven voor de arbeidsmarkt, met het oog op de toekomst.

Hoe we dat doen? Door het aanbieden van scholing! In 2019 is FlexFirst van start gegaan met het project Loopbaan Intermediair. In dit project bieden we jou als flexkracht een extra mogelijkheid om jouw carrièredroom te realiseren. Lees via onderstaande link meer over jouw scholingsopties bij FlexFirst.