EU-recruitment

Bent u op zoek naar Europese flexkrachten of ZZP’ers voor een project of wilt u structureel flexibele uitzendkrachten inzetten? Dan is FlexFirst EU-recruitment de partner waar u naar zoekt.

Bij FlexFirst EU leggen we de focus op ambitie en passie voor het vak en maakt het niet uit welke Europese taal onze flexkrachten spreken.

Scroll om te ontdekken
EU-Recruitment

De voordelen bij FlexFirst

  1. 01 Onze dienstverlening start altijd met een kennismaking tussen uw bedrijf en FlexFirst EU. Tijdens de kennismaking brengen we in kaart wat uw wensen en behoeften zijn. Hetzelfde doen wij met onze flexwerkers: wij zien elke kandidaat in persoon. Zo zorgen wij voor een passende match en blijven we betrokken.
  2. 02 FlexFirst EU heeft al haar zaken goed geregeld, we zijn aangesloten bij de NBBU (branche organisatie) en SNA geregistreerd. Bovendien zorgen we voor een tijdige betaling van de salarissen en afdrachten. Bij FlexFirst EU ontvangen flexwerkers hetzelfde loon als andere medewerkers binnen uw bedrijf, wij maken hierin geen verschil.
  3. 03 De primaire taak is het bemiddelen van mensen naar werk. Daarnaast streven we ernaar dat onze flexwerkers hier zelfstandig wonen en werken. Om dat te bereiken, kunnen wij hen uiteraard adviseren over kwalitatieve huisvesting en vervoer.
  4. 04 Europese flexkrachten hebben de mogelijkheid om hun zorgverzekering via FlexFirst te regelen. FlexFirst werkt hiervoor samen met HollandZorg. De kosten verrekenen we per week of op vier wekelijkse basis.
informatie

Meer weten?

Bent u op zoek naar een enthousiaste medewerker, maar weet u niet welke contractvorm het beste past bij uw personeelsvraagstuk of vacature? Stuur ons een korte functieomschrijving en laat u adviseren door de Franchisenemer uit uw omgeving. Liever direct contact opnemen? Bekijk dan het overzicht van alle FlexFirst vestigingen.

In binnen- en buitenland

Wervingstraject

Wij starten ons wervingstraject binnen onze landsgrenzen. Er zijn al veel gekwalificeerde vaklieden naar Nederland afgereisd om hier in de Bouw of Techniek te werken. Zij beschikken over eigen huisvesting en vervoer. Dit sluit aan bij ons streven dat onze Europese flexkrachten hier zelfstandig leven. Indien we hier niemand kunnen vinden gaan we via ons netwerk werven in andere Europese landen, zoals o.a. Polen, Litouwen en Italië.

Indien een kandidaat aan de hand van het CV gekwalificeerd is bevonden, nodigen we hem/haar uit voor een uitgebreide intake. We willen al onze kandidaten graag zien en spreken, voordat we hen te werk stellen bij een van onze opdrachtgevers.

Eenmaal aan de slag hebben onze flexkrachten een vast aanspreekpunt die meerdere talen beheerst. Wilt u een team van Europese flexkrachten samenstellen? FlexFirst EU levert altijd minimaal één kandidaat die de Engelse, Duitse of Nederlandse taal beheerst, zodat zij goed kunnen samenwerken met uw medewerkers.

EU-recruitment

Specialist in EU-personeel

Door het hele land dragen Europese flexkrachten bij aan de Nederlandse economie, doordat zij aan de slag gaan bij bedrijven in sectoren waar nauwelijks nog Nederlandse arbeidskrachten voor te vinden zijn. Desondanks ervaren veel bedrijven nog een barrière met betrekking tot de taal. Daarom biedt FlexFirst EU een optimale begeleiding van de flexkrachten en hebben zij een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie. Dat is Natalia Kornas.

Beiden zijn actief als Recruiters EU binnen ons internationale label. Zij verzorgt het volledige traject van werven, selecteren, bemiddelen en begeleiden van onze Europese flexkrachten. Ze staan voor een persoonlijke benadering en begeleiding. Bij FlexFirst EU leggen wij de focus op ambitie en passie voor het vak en is het niet van belang welke Europese taal onze flexkrachten spreken.