FlexFirst is nu ook VCU gecertificeerd!

Flexfirst CAO certificaten en verklaringen

28 SEP. 2018 – Vanaf heden is FlexFirst VCU gecertificeerd. VCU staat voor ‘Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties’. Met dit certificaat waarborgt FlexFirst de veiligheid van de flexwerkers die bij onze opdrachtgevers werkzaam zijn en voor opdrachtgevers betekent het dat onze flexwerkers altijd goed op de hoogte zijn van alle veiligheids-en arbeidsomstandigheden. Wel zo veilig!

Scroll om te ontdekken

Positief advies

FlexFirst is continu bezig met verbeterprocessen binnen de organisatie, zodoende bestond er bij FlexFirst al langer de wens om het VCU-Certificaat te gaan behalen. Enkele maanden geleden hebben we besloten het certificeringsproces in te zetten. Zo hebben al onze Franchisenemers en Back Office medewerkers het VCU-VIL (veiligheidsopleiding) behaald en zijn onze procedures verder aangescherpt.

Na alle stadia van de certificatie te hebben doorlopen, vond op 24 september jl. de audit plaats. Het resultaat: FlexFirst heeft de audit met goed gevolg doorlopen en de auditor van TÜV Nederland gaf onze organisatie een positieve aanbeveling. Kortom: we mogen FlexFirst vanaf heden officieel VCU gecertificeerd noemen!

Voor wie is VCU bedoeld?

VCU-certificatie is vooral bedoeld voor een uitzendorganisaties die personeel beschikbaar stellen/detacheren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

VCU is bedoeld voor organisaties die betreffende medewerkers uitzenden, waarbij sprake is van overdracht van hiërarchisch gezag. Dus het hiërarchisch gezag wordt uitgeoefend door de opdrachtgever/inlener. Zo behoud je het gemak van werken met een flexibele schil en kun je nog steeds probleemloos inschrijven op aanbestedingen waarbij deze certificering een vereiste is.

Trots

Als  FlexFirst zijn we erg trots op het behalen van het VCU certificaat.  Vanuit opdrachtgevers kwam steeds vaker de vraag naar gecertificeerd personeel, nu kunnen we hen nog beter van dienst zijn en echt een stapje verder zetten. Benieuwd naar wat zo’n certificering precies inhoudt of heb je verdere vragen? Geen probleem. Bel dan eens met een van onze contactpersonen! Zij kunnen je hier alles over vertellen.