Verdient een uitzendkracht minder? Natuurlijk niet!

Flexfirst Verdient een uitzendkracht minder? Natuurlijk niet!

Je bent op zoek naar een nieuwe baan en komt via een jobboard jouw droomfunctie tegen. Je staat op het punt om te solliciteren en ziet dan dat de vacature openstaat via een uitzendbureau. Wat doe je dan? Regelmatig horen wij dat kandidaten er niet op reageren, omdat uitzendkrachten minder zouden verdienen dan vaste medewerkers. Niets is minder waar!

Scroll om te ontdekken

Over werken via een uitzendbureau zijn nog veel misvattingen, waaronder over wat een uitzendkracht verdient. Bij FlexFirst zorgen wij ervoor dat jij vanaf dag één hetzelfde verdient als een werknemer met een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst van het bedrijf.

Allereerst vinden wij het niet meer dan logisch dat jij hetzelfde loon krijgt, als jouw collega’s die hetzelfde werk verricht in hetzelfde bedrijf. Daarnaast zijn wij dit als uitzendbureau verplicht sinds maart 2015. Gelijk loon voor gelijk werk staat in de uitzendbranche bekend als de inlenersbeloning en bij FlexFirst zorgen wij daar dus zeker voor.

Wat houdt de inlenersbeloning precies in? Samen met de opdrachtgever stellen we je brutoloon vast en op basis van welke cao het bedrijf werkt. Hierbij horen ook de andere onderdelen van jouw salaris, zoals toeslag voor overwerk en ploegenuren. Krijgen jouw collega’s een loonsverhoging, dan jij natuurlijk ook! Jij als uitzendkracht ontvangt dus hetzelfde als collega’s van het bedrijf.

We hopen dat je enthousiast bent geworden over het werken via een uitzendbureau. Dus ben je nog op zoek naar een nieuwe baan, dan helpen je natuurlijk graag bij jouw zoektocht. Neem contact op met onze Recruiter Luuk Houx via recruitment@flexfirst.nl of bel 06 43 15 27 39, hij kijkt graag met je mee!