Vier belangrijke misvattingen over werken als uitzendkracht

Flexfirst Waarom je juist wel als uitzendkracht wilt werken

We merken dat er nog steeds veel vooroordelen en misvattingen bestaan over werken via een uitzendbureau. Daar willen we natuurlijk korte metten mee maken! Daarom vertellen we je graag hoe FlexFirst werkt. Zo schreven we een tijdje geleden al een blog over de misvatting dat uitzendkrachten minder betaald krijgen dan vaste medewerkers. Hierbij nog vier misverstanden:

Scroll om te ontdekken

Misverstand 1: “Uitzendbureaus bieden alleen tijdelijke banen, voor een vaste baan kun je hier niet terecht.”

Bij FlexFirst kun je terecht voor tijdelijke EN vaste banen op alle niveaus en in iedere branche. De meeste functies die FlexFirst aanbiedt zijn voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband. Dit houdt in dat je het eerste half jaar werkt als uitzendkracht in dienst van FlexFirst, dit is te vergelijken met een proeftijd. Indien je goed functioneert en de opdrachtgever is tevreden, dan krijg je daarna een contract bij het bedrijf zelf. Daarnaast hebben we ook functies waarbij je vanaf je eerste dag op contract gaat bij onze opdrachtgever, dit noemen wij een bemiddeling op basis van Werving & Selectie.

Misverstand 2: “Uitzendbureaus hebben alleen werk voor laaggeschoolde functies.”

FlexFirst heeft vacatures op alle niveaus, van iemand zonder diploma tot iemand met een universitair diploma. Dus of je nou Productiemedewerker, Timmerman, Office Manager, Accountmanager of Controller bent, wij zijn van alle markten thuis. Dit komt omdat de professionals van FlexFirst elk gespecialiseerd zijn in een eigen vakgebied, zo kunnen we iedereen aan een baan helpen die het beste bij hen past.

Misverstand 3: “Het heeft geen zin om je in te schrijven bij een uitzendbureau als er geen passende vacature is. Uitzendbureaus doen hier niets mee.”

Bij FlexFirst komen we regelmatig in contact met kandidaten die nog niet direct een passende vacature op onze website zien staan, maar wel een (nieuwe) baan zoeken. Ben jij zo’n kandidaat? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij ons hoofdkantoor. Het is goed mogelijk dat we volgende week wel een passende vacature voor je hebben en dan kunnen wij jou direct voorstellen.

Maak jij een hele goede indruk op ons, dan gaan wij jou vrijblijvend voorstellen bij onze klanten of gaan wij zelfs actief zoeken naar een vacature bij een nieuwe klant.

Misverstand 4: “De kans op een baan wordt niet groter als je via een uitzendbureau solliciteert.”

Zodra je op een vacature reageert bij een bedrijf dan ben je waarschijnlijk niet de enige met interesse. Het is dus van belang dat jouw CV opvalt tussen de rest van de CV’s en dat het bedrijf direct een goede indruk van je heeft. Dat is precies waar FlexFirst jou goed bij kan helpen. Wij zorgen er namelijk dat jij niet alleen interesse hebt in het bedrijf, maar het bedrijf ook in jou! Bij FlexFirst weten we namelijk naast jouw werkervaring ook meer over jou als persoon. Daardoor kunnen wij toelichten bij het bedrijf waarom jij daar past.

Zie jij het werken via FlexFirst wel zitten? Bekijk dan onze vacatures of schrijf je in!