Wat zijn de voordelen van een franchiseformule?

Flexfirst Waarom kiezen voor franchise?

Heel veel mensen lijkt het wel wat om eigen baas te zijn. Ben jij in de afgelopen tijd bezig met dit idee, maar weet je om wat voor reden dan ook niet hoe je moet beginnen? Denk dan eens aan een franchiseformule, zo ben je zelfstandig ondernemer en profiteer je tegelijkertijd van de voordelen van een grote organisatie. Hieronder vind je een aantal goede redenen om te kiezen voor franchise.

Scroll om te ontdekken

1. Direct aan de slag

Bij een franchiseformule hoef jij je niet druk te maken over de start van jouw onderneming. Vanuit de formule zijn een aantal zaken namelijk al geregeld. Jij hoeft je niet bezig te houden met het maken van een website, het inrichten van systemen, het bestellen van marketing benodigdheden en natuurlijk de administratie die bij al jouw werkzaamheden komt kijken. Een franchiseformule helpt jou in het zadel, zodat jij meteen aan de slag kan met jouw core-business.

2. Marketing

Marketing werd bij het eerste punt al genoemd, maar naamsbekendheid opbouwen vraagt natuurlijk om een lange adem. Vooral als je gaat ondernemen in een branche waarin er veel concurrenten zijn. Kies je voor een franchiseformule dan profiteer je van de al opgebouwde naamsbekendheid. Dat maakt het voor jou een stuk makkelijker om een klantenkring op te bouwen. Jij plukt de vruchten van de marketingactiviteiten die de franchiseformule verricht en daarnaast ben je vaak vrij om lokale campagnes op te zetten.

3. Collega’s

Als franchisenemer ben jij zelfstandig ondernemer, maar je hebt wel collega’s! Het uitwisselen van ervaringen met collega-franchisenemers helpt zowel voor als na de start. Je leert van elkaar en je staat er niet alleen voor. Daarnaast is er bij veel franchiseformules een Back Office aanwezig die ondersteunt bij administratieve taken, zoals het opstellen en versturen van facturen, het aanvragen van kredietwaardigheidschecks van klanten en bij uitzendformules ook de salarisadministratie en de urenverwerking.

4. Schaalvoordelen

Veel franchiseformules hebben door de jaren heen een netwerk van vaste leveranciers opgebouwd. Met deze leveranciers zijn vaak prijsafspraken gemaakt en/of de franchiseformule krijgt kortingen door het inkoopvolume. Van deze schaalvoordelen profiteer jij direct als startende ondernemer. Door jouw lagere kostprijs kan jij jouw klanten namelijk ook een scherpe prijs bieden dan jouw concurrent.

5. Altijd op de hoogte

Als franchisenemer ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De franchiseformule beschikt namelijk over actuele vakkennis, trends en ontwikkelingen en heeft daarnaast inzicht in de veranderende wet- en regelgeving. Om deze kennis op jou over te brengen verzorgt de franchiseformule voor trainingen, bijeenkomsten, coaching en ondersteuning. Daar hebben zowel jij als de franchiseformule natuurlijk baat bij!

Wist u dat startende ondernemers die op franchisebasis beginnen, veel minder kans hebben om failliet te gaan dan ondernemers die compleet zelfstandig beginnen? Dit blijkt uit de cijfers van de Kamer van Koophandel. Nieuwsgierig geworden naar jouw opties als franchisenemer? Neem dan eens contact op met FlexFirst via carriere@flexfirst.nl. Of bekijk onze franchisepagina.