Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor werkgevers?

Kantoor vacature

28 JAN. 2020 – Vergrijzing, ontgroening en robotisering maken dat de arbeidsmarkt snel verandert. Leren en werken groeien steeds dichter naar elkaar toe en duurzame inzetbaarheid wordt een steeds belangrijker begrip, zowel voor werknemers als organisaties. Maar wat is het precies en wat betekent het voor jou als werkgever?

Scroll om te ontdekken

Werknemers die gedurende hun hele carrière vitaal, gezond en met plezier kunnen werken: dat is waar duurzame inzetbaarheid om draait. Dat begint met een veilige werkomgeving, maar denk hierbij ook aan gezondheid, betrokkenheid en persoonlijke of professionele ontwikkeling. Mensen werken steeds langer door en het alsmaar sneller veranderende werk maakt het essentieel dat medewerkers bij kunnen blijven.

Het gesprek aangaan

Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijk belang van werkgevers en werkenden. Dat betekent dat je als werkgever écht in gesprek moet gaan met je medewerkers: waar worden zij gelukkig van en hoe zien zij hun toekomst voor zich? Hierbij zijn de persoonlijke ambities van de medewerker het uitgangspunt.

Het is belangrijk dat medewerkers issues rondom duurzame inzetbaarheid kunnen én durven benoemen bij hun leidinggevende. Zorg dus dat je goede tools aanreikt en tegelijkertijd bouwt aan een open bedrijfscultuur waar ruimte is voor dergelijke dialogen. Zo weet je wat er speelt in je organisatie en kun je het talent van je medewerkers het beste stimuleren!

Voordelen

De huidige arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het een uitdaging is om gekwalificeerd personeel te vinden én te behouden. Door als werkgever de mens op de eerste plaats te zetten en goede handvaten te bieden, draag je bij aan gemotiveerde medewerkers die met veel plezier en zelfvertrouwen hun werk doen. Resultaat: de productiviteit stijgt, het ziekteverzuim daalt en werknemers blijven langer voor je bedrijf werken. Er is dus sprake van een win-win situatie!

Wat kan FlexFirst voor u betekenen?

FlexFirst begrijpt dat het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Daarom bieden wij in samenwerking met DOORZAAM verschillende opties voor professionele én persoonlijke ontwikkeling, om zo bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van onze flexkrachten. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via info@flexfirst.nl.