Je hebt gesolliciteerd. En nu?

12 FEB. 2020 – Je bent op zoek naar een nieuwe baan en leest een van de vacatures op onze website. De functie is precies wat je zoekt: tijd om te solliciteren! Je vult je gegevens in, voegt je cv toe en drukt op de verzendknop. En dan? In deze blog vertelt onze Recruiter Luuk Houx je precies hoe hij te werk gaat. Zo weet jij wat je kunt verwachten van ons sollicitatieproces!

Scroll om te ontdekken

De eerste stap

Wanneer jouw sollicitatie binnenkomt, kijk ik eerst naar jouw cv en of je voldoet aan de eisen van de opdrachtgever. Is dit een match? Dan volgt er een telefonische intake. In dit gesprekje van 5 á 10 minuten lopen we samen de criteria nog een keer door en bespreken we jouw gewenste arbeidsvoorwaarden. Welk salaris, reisafstand of aantal uren heb jij in gedachten? Als dit matcht met de vacature, nodigen we je graag uit voor een persoonlijke kennismaking op ons kantoor!

Persoonlijke kennismaking

Voor we je voorstellen aan de opdrachtgever, leren we je graag beter kennen. Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken we wie jij bent. Ik vind het belangrijk om te weten waarom je ergens bent gaan werken, wat je takenpakket was en waarom je nu op zoek bent naar iets anders. Maar vooral kijk ik naar wat jij wilt en waarom. Wat is jouw drijfveer en wat zijn je ambities? Natuurlijk schetsen we tijdens dit gesprek ook een beeld van de opdrachtgever en krijg je de ruimte om al jouw vragen aan mij te stellen.

Voorstellen bij de opdrachtgever

Ben jij na dit gesprek nog steeds enthousiast en heb je een goede indruk achtergelaten, dan ga ik aan de slag. Op basis van jouw cv, mijn persoonlijke indruk en je gewenste arbeidsvoorwaarden schrijf ik een voorstelprofiel. Zo krijgt de opdrachtgever een beeld van jou en kunnen zij kijken of je bij de functie én het bedrijf past.

Het sollicitatiegesprek!

Is de opdrachtgever net zo enthousiast als jij bent? Dan plannen we de sollicitatie bij de opdrachtgever en help ik je bij de voorbereiding. Denk aan het checken van de bedrijfswebsite, het voorbereiden van vragen en het aansluiten bij de bedrijfscultuur. En dan is het eindelijk zover: tijd voor jouw sollicitatiegesprek. Zet hem op!

Na afloop bellen we nog even hoe het is gegaan en wat je indruk is. Uiteindelijk komt de opdrachtgever met een terugkoppeling. Is het een match? Dan gaan we samen verder en kun jij aan de slag gaan! In de volgende blog leggen we je precies uit wat jij kunt verwachten van werken via FlexFirst. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Luuk via 06 43 15 27 39 of mail naar lhoux@flexfirst.nl.