FlexFirst steunt Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

Flexfirst waarde cheque dierenasiel Helmond

08 dec. 2020 – Om het elfjarig bestaan van FlexFirst te vieren hebben alle Franchisenemers en vestigingen een cheque gekregen die ze mogen overhandigen aan een door hen te kiezen charitatieve instelling. Daan hoefde hier niet lang over na te denken, want hij heeft zijn huisdier ‘poes Nisse’ eerder dit jaar bij dit dierenasiel mogen ophalen. Vandaag was Franchisenemer Daan van den Heuvel te gast bij de Helmondse stichting om zijn de FlexFirst Waardecheque van € 150,- te overhandigen, waarmee hij voor gedurende een jaar één van de dierenverblijven sponsort. Daan vond het zo’n goed doel dat hij hier zelf nog € 100,- aan toe heeft gevoegd.

Scroll om te ontdekken
Tijdelijk tehuis

De overeenkomsten tussen een dierenasiel en een uitzendbureau

De Stichting noemt zichzelf dan wel een Dierenasiel, maar ze zien zichzelf meer als een tijdelijk tehuis voor de dieren die binnen komen. Zodra er bijvoorbeeld een poes binnen wordt gebracht, zorgen ze ervoor dat ze helemaal medisch op orde is en laten ze een socialisatie team komen. Dit team maakt een profiel van de poes, hierin staat onder andere of het een binnen of buitenpoes is en wat voor karakter ze heeft. Je kunt het vergelijken  met een CV. Zodra potentiële adoptanten zich aanmelden, maken ze middels een persoonlijke kennismaking hier ook profielen van met wat voor soort poes ze zoeken. Zo weten ze zeker dat er sprake is van een match, want niet ieder dier past bij ieder gezin.  Dit komt proces komt ons als uitzendorganisatie natuurlijk zeer bekend voor!

Verzorging van A tot Z door zo’n 200 betrokken vrijwilligers

Wat dit Dierenasiel bijzonder maakt is de grootte van de dierenverblijven, de dieren hebben alle veel bewegingsruimte in hun individuele kooien, die volop gevuld zijn met krabpalen, mandjes en speeltjes. De stichting die oorspronkelijk is gestart als Dierenambulance in 1986 is door de jaren heen flink gegroeid. Sinds 2008 zijn ze in het huidige pand gevestigd en zorgen ze met zo’n 200 vrijwilligers, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, voor de gehele dagelijkse bedrijfsvoering. Van het voeren, verzorgen en knuffelen van dieren, het verschonen van de ruime verblijven tot alle personeelszaken van de vrijwilligers en de telefoondienst van de Ambulance. Dus ben je op zoek naar een poes, hond, vogel, hamster of een ander dier, dan heb je veel keuze tussen goed gesocialiseerde dieren bij Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o..

Namens FlexFirst wensen wij de Stichting heel veel succes!