Blue Monday? Niet met de 5 tips van FlexFirst

Blue Monday FlexFirst

18 jan. 2021 – Vandaag is het weer Blue Monday, deze dag heeft de reputatie de minst vrolijke dag van het jaar te zijn. Maar waarom? De gezellige feestdagen en de kerstvakantie zijn voorbij, goede voornemens zijn bij vele mislukt en het zijn nog donkere dagen. Maar hee, het is maar een mindset!

Bij FlexFirst bekijken we het liever van de zonnige kant! Vanaf nu wordt het namelijk iedere dag weer wat vroeger licht en daarnaast zien we dat mensen juist in deze maand meer bezig zijn met hun baan. Ze stellen zichzelf de vraag of hun huidige functie of werkplek nog wel zo leuk is en gaan twijfelen of nu het moment kan zijn om de overstap te maken naar iets anders.

Heb jij wel wat last van Blue Monday, lees hieronder dan de tips van FlexFirst om jouw dag iets makkelijker door te komen.

Scroll om te ontdekken

1. Ga op tijd naar bed en/of sta iets eerder op 

Ga lekker op tijd in bed en probeer wat extra slaap te pakken. Te weinig slaap is een belangrijke oorzaak van het niet goed in je vel zitten. Door vroeg naar bed te gaan zul je zien dat je je beter voelt.

Ben jij het type dat in de ochtend het liefst zo lang mogelijk blijft liggen en is de snooze-knop je beste vriend? Kom er dan juist op deze dag op tijd uit. Door jezelf wat extra tijd te gunnen voor het ontbijt (aan tafel met een lekker kopje koffie of thee) begin je dag extra relax.

2. Blijf lachen

Lachen is én blijft het beste medicijn. Door lachen maak je endorfine aan en dat heeft een positief effect op je stemming en gevoel. Lach met je collega’s, bekijk grappige kattenfilmpjes, kijk een leuke film of lees een komisch boek. Ook muziek kan zorgen voor jouw ‘happy mood’, luist vrolijke muziek óf pas je playlist aan op Blue Monday en doe een dansje in je thuiskantoor. Hierbij alvast een voorzetje:

  • Eiffel 65 – Blue
  • New Order – Blue Monday
  • Grease – Blue Moon
  • Electric Light Orchestra – Mr. Blue Sky
  • Suzan & Freek – Blauwe dag
  • Blof – Blauwe ruis
  • Elvis Presley – Blue Suede Shoes

3. Doe iets voor een ander

Een complimentje krijgen doet vaak goed voor je humeur. Geef vandaag extra veel complimenten en je zult zien dat je ze terug krijgt. Jij blij en je collega blij = win-win! Ook van iets belangeloos voor een ander doen, zorgt ervoor dat jij vrolijk wordt! Haal een kopje koffie voor een je collega, stuur zo maar een leuke kaart of een bosje bloemen, bak iets lekkers voor een ander, krap ook de autoruit van je buren als je toch bezig bent.

4. Ga iets leuks doen

We weten het, we begeven ons momenteel in een lock-down. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal niets meer kan doen toch? Spreek af met iemand om tijdens de pauze een wandeling te maken, ga een rondje hardlopen na het werk, speel een spelletje met je familie, organiseer een digitale quiz met je vriendengroep of ga uitgebreid koken. Blijf vooral lekker bezig en besteed je tijd zinvol, zo vliegt de tijd voorbij!

5. De gouden tip 

Nog steeds moeite met de maandag na deze tips? Dan hebben wij nog één gouden tip. Vind via FlexFirst een baan waarvoor je wel aan de week wilt beginnen! Werkgeluk is namelijk een belangrijk onderdeel van jouw algemene geluk én jouw carrière. Dus waarom blijven hangen in iets waar je tegenop ziet, terwijl de banen voor het oprapen liggen? Wij helpen je vooruit!

Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt om te horen welke banen we beschikbaar hebben!