Vrijheid met een vleugje vastigheid

Flexmarkt maart 2021 Vrijheid met een vleugje vastigheid

01 maart 2021 –  De Flexmarkt van maart 2021 is uit! Voor deze editie van het vakblad is FlexFirst gevraagd om meer toe te lichten over de voor- en nadelen van Franchise in de uitzendbranche. In 2015 heeft FlexFirst een grote en belangrijke stap gezet in haar ontwikkeling: het omarmen van de Franchiseformule. Wij geloven in ondernemen met ondernemers! 

Scroll om te ontdekken
Vrijheid met een vleugje vastigheid
Artikel

Ondernemen als franchisenemer

Sinds maart hebben wij zelfs onze bestaande Franchiseformule uitgebreid met een nieuwe, laagdrempelige variant: Easy Franchise. Via de Easy Franchise formule kan een startende ondernemer voor gedurende één jaar proeven aan het ondernemerschap in de uitzendbranche, onder de veilige vleugels van een sterk én gerenommeerd merk. Zo willen we ambitieuze latente ondernemers mét uitzendervaring de kans te geven om een eigen vestiging op te zetten.

Flexmarkt logo
Vrijheid met een vleugje vastigheid

“Een eigen zaak beginnen: voor velen is het een droom. Wie ondernemersbloed heeft, wil het liefst eigenhandig iets opbouwen en zelf beslissingen nemen. Een  uitzendbureau beginnen lijkt dan relatief makkelijk. Je hebt geen vergunning nodig, hoeft niet te investeren in voorraden of kantoorruimte te huren. Een laptop op een zolderkamer en je kunt aan de slag. Maar vergis je niet. “Aan het ondernemerschap, zeker ook in de uitzendbranche, kleven behoorlijke risico’s”, zegt Bart Withagen, oprichter van FlexFirst. De slaagcijfers zijn daar getuige van, driekwart van de starters redt het niet. Withagen somt op: bevoorschotting, zelfstandig verlonen, een systeem optuigen en de noodzakelijke keurmerken behalen – het zijn allemaal kostbare zaken. Eén grote wanbetaler kan al de genadeklap betekenen.”

Bron: Flexmarkt