Aan het werk als Commercieel medewerker

Je bent sociaal sterk en echt een regeltante/neef. Je bent niet bang om te bellen en je weet het overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen. Daarnaast weet je hoe je op een nette manier met klanten om kunt gaan. Lees dan verder. Misschien schitter jij binnenkort in de rol van commercieel medewerker.

Wat doe je als commercieel medewerker?

(Binnendienst = Werknemers die op kantoor zitten en vanuit daar veel bellen naar klanten.
Buitendienst = Werknemers die daadwerkelijk naar de klanten toe gaan)

Binnen de functie van commercieel medewerker heb je dagelijks contact met de inkopers binnen de klantenkring. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van offertes en je bent de persoon die tot aan de verkoop alles regelt. Je ondersteunt hiermee de verkoop van een dienst of een product.

Als medewerker binnendienst doe je dit vanuit kantoor door telefonisch contact te leggen met klanten. Als medewerker buitendienst ga je daadwerkelijk naar de klanten toe en ben jij het gezicht van de verkoop.

Algemeen takenpakket:

Taken die je uitvoert als commercieel medewerker
– Het verkoop proces
– Administratie, je stelt offertes en facturen op
– Klantenservice
– Ondersteunen van het marketing – verkoop team
– Offerte aanvragen verwerken en opstellen

* Sommige taken kunnen per werknemer verschillen. Dit is een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden binnen de functie.

Belangrijk om te weten!

– Je weet overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen
– De meeste commerciële medewerker vacatures zullen binnen de technische branche vallen. Enige technische kennis is hierbij vaak een vereiste.
– We bieden vooral MBO functies aan

Solliciteren doe je zo!

1Solliciteren

Past deze vacature perfect bij jou? Wacht dan niet met solliciteren, stuur je CV en motivatie naar de contactpersoon. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie!

2Contact

Op het moment dat de contactpersoon jou binnen de vacature vind passen neem hij contact op met jou en de opdrachtgever waarvoor de functie openstaat.

3Op gesprek

Zodra ze enthousiast over je zijn wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dit gesprek neem je de gehele vacature door en kijken ze of je ook daadwerkelijk binnen de functie past.

4Contract tekenen

Zijn jullie vanuit beide kanten enthousiast dan kan er een contract worden getekend. Voordat deze getekend wordt, neem je deze met de opdrachtgever nog even door en bespreek je eventuele vragen.